Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Το https://arion.org.gr/ eshop είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης των
προϊόντων μέσω του Διαδικτύου της ελληνικής MKO «ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική
Εταρία) ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΗΤΩΔΩΝ»ΑΡΙΩΝ»»,
που εδρεύει στον Λιμένα, Νέων Μουδανιών, Χαλκιδικής.Ελλάδα και στο και στο εξής θα
αναφέρεται λόγω συντομογραφίας ως «ΑΡΙΩΝ». Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό
κατάστημα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους
κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του
ηλεκτρονικού καταστήματος της ΑΡΙΩΝ., που βρίσκεται στην
διεύθυνση https://arion.org.gr/.
Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω
χρήση και η περιήγηση σας στην άνω ιστοσελίδα https://arion.org.gr/ συνεπάγεται την
ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με αυτούς.
Όροι
Η ΑΡΙΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες
όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της
καταστήματος, σύμφωνα με τις ανάγκες της και τα συναλλακτικά ήθη. Η ΑΡΙΩΝ
αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τους χρηστές για τυχόν τροποποιήσεις,
πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις, κλπ.), τα προϊόντα και τις υπηρεσίες
που διατίθενται μέσω του δικτυακού τόπου “όπως ακριβώς έχουν”.
Σε καμία περίπτωση το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΑΡΙΩΝ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν
απαιτήσεις νομικής ή αστικής ή/και ποινικής φύσεως ούτε για τυχόν ζημία (θετική, ειδική
ή αποθετική η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά
συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση
κλπ.) από επισκέπτες του δικτυακού τόπου ή τρίτους από αιτία που έχει σχέση με τη
λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του δικτυακού τόπου ή/και σε αδυναμία παροχής
υπηρεσιών ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη
επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που
διατίθενται μέσω αυτού.
Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Αυτή η ιστοσελίδα είναι το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της ΑΡΙΩΝ. Όλο το
περιεχόμενο της ιστοσελίδας αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της ΑΡΙΩΝ και
προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού
δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.
Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική
αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία
παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του
Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση,
ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με
οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν
προηγούμενης γραπτής άδειας της ΑΡΙΩΝ ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου
των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.
Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν την
ΑΡΙΩΝ ή/και το ηλεκτρονικό της κατάστημα https://arion.org.gr/ ή/και τρίτα μέρη
συμβεβλημένα με αυτούς καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά
σήματα και διακριτικά γνωρίσματα της ΑΡΙΩΝ ή/και του https://arion.org.gr ή/και των άνω
τρίτων μερών και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους
περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε κάθε
περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση τους στην ιστοσελίδα https://arion.org.gr και στο
ηλεκτρονικό κατάστημα της ΑΡΙΩΝ δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως
μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.
Ευθύνη Χρήστη
Οι χρήστες της ιστοσελίδας https://arion.org.gr αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν τo
ηλεκτρονικό κατάστημα της ΑΡΙΩΝ για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή
μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε Περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό,
απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο,
λιβελογραφικό, αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, ή
εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, δύναται να προκαλέσει βλάβες σε
ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την
νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες,
ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως
μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας),
παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά
δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού ή
οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό
την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας
οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα παραβαίνει την
ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των διατάξεων αυτής, δύναται να
παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε Περιεχόμενο
χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους
χρήστες.
Ασφάλεια
Η ΑΡΙΩΝ αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Σας
Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και λαμβάνει όλα τα
απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να
εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σας. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες
σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και
απόρρητες. Η ασφάλεια του Ηλεκτρονικού καταστήματος της ΑΡΙΩΝ επιτυγχάνεται με τις
ακόλουθες μεθόδους:
Αναγνώριση Πελάτη
Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου
(Username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Password), οι οποίοι κάθε
φορά που τους καταχωρείτε σας παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα
προσωπικά σας στοιχεία. Σας δίνεται η δυνατότητα να μεταβάλλετε τον Προσωπικό
Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) όσο συχνά επιθυμείτε. Ο μόνος που έχει
πρόσβαση στα στοιχεία σας είστε εσείς μέσω των ανωτέρω κωδικών και είστε
αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητάς του από τρίτα πρόσωπα.
Σε περίπτωση απώλειας του ή διαρροής του θα πρέπει να προβείτε στην άμεση
ειδοποίηση μας, αλλιώς το κατάστημα της ΑΡΙΩΝ δεν ευθύνεται για την χρήση του
μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Το ηλεκτρονικό κατάστημα της
ΑΡΙΩΝ με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα
και τις πληροφορίες που μας εμπιστεύεστε. Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία θέτετε στη
διάθεσή μας με την εγγραφή σας ως μέλος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την
εκτέλεση των συναλλαγών σας. Όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται και
φυλάσσονται με απόλυτη ασφάλεια.
Προσωπικά Δεδομένα – Απόρρητο Συναλλαγών
Τα στοιχεία των χρηστών (όνομα, επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση
κατοικίας, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο κλπ.) και των συναλλαγών των χρηστών
του ηλεκτρονικού καταστήματος θεωρούνται απόρρητα, όπως και στις συνήθεις
συναλλαγές σε εμπορικό κατάστημα. Οι χρήστες κατά την παροχή των στοιχείων τους
στα πλαίσια των συναλλαγών τους όπως και με το παρόν, θα ενημερώνονται από την
ΑΡΙΩΝ και συναινούν και αποδέχονται την επικείμενη επεξεργασία των στοιχείων αυτών
προσωπικών δεδομένων, για τις ανάγκες της ομαλής και ευχερούς μεταξύ των μερών
συναλλαγής, καθώς επίσης και της διαβίβασης των στοιχείων αυτών σε αποδέκτες οι
οποίοι θα προσδιορίζονται συγκεκριμένα και είναι οι υπάλληλοι της. Επίσης και με το
παρόν γνωστοποιείται η ύπαρξη του δικαιώματος πρόσβασης και του δικαιώματος
εναντίωσης του άρθρου 12 και 13 του Ν. 2472/1997.
Βεβαιώνεται ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες
των συναλλαγών και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των
παραγγελιών. Κατά τα λοιπά η ΑΡΙΩΝ δεσμεύεται να μην αποκαλύψει τα στοιχεία των
πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από τους
ίδιους, ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής.
Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό
σήμα ΑΡΙΩΝ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτό ή συνεργαζόμενες με αυτό
επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής
σχέσης. Το σύνολο των εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων που θα ανταλλαχθούν
μεταξύ των μερών στα πλαίσια της πώλησης θα τηρούνται από την ΑΡΙΩΝ. Ο πελάτης
μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά εφόσον το επιθυμεί.
Cookies
Το cookie είναι ένα μικρό ηλεκτρονικό αρχείο, συνήθως αποτελούμενο από γράμματα και
αριθμούς, το οποίο αποστέλλεται από μια διαδικτυακή τοποθεσία και αποθηκεύεται στην
ηλεκτρονική συσκευή του χρήστη, επιτρέποντας την ταυτοποίηση της συγκεκριμένης
συσκευής.
Τα Cookies παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εν γένει λειτουργία του διαδικτύου καθώς
συμβάλουν στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης του χρήστη στο Διαδίκτυο.
Στο https://arion.org.gr χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας
κατά τη χρήση της ιστοσελίδας μας.
Απενεργοποιώντας τα Cookies ή κάνοντας ανάκληση της συγκατάθεσης σας,
συγκεκριμένες λειτουργίες της ιστοσελίδας δεν θα είναι διαθέσιμες.