• Όνομα: Κοινό Δελφίνι
  • Αγγλικά: Short-beaked common dolphin
  • Επιστημονική ονομασία: Delphinus delphis (Linnaeus, 1758)
  • Κατάσταση: Κινδυνεύον
  • Μέγεθος: Μεταξύ 1,7 και 2,7 μέτρα για τα ενήλικα και 0,7 με 1 μέτρο για τα νεογέννητα
  • Βάθος κατάδυσης: 200 μ
  • Ταχύτητα: Μέγιστη, 60 χλμ/ώρα
  • Διατροφή: Καλαμάρια, ψάρια
  • Κατανομή: Στο Βόρειο Ιόνιο, στον Κορινθιακό κόλπο, το Θρακικό πέλαγος, Βόρειες Σποράδες, Σαρωνικό κόλπο, Νότιο και Βόρειο Ευβοϊκό, τα Δωδεκάνησα και τον Παγασητικό.

Περιγραφή: Έχει συνολικά 4 χρώματα. Ραχιαίο πτερύγιο καφέ σκούρο με άσπρο μπάλωμα, πλάτη σκούρα καφέ. Στα πλευρά, μπροστά από το ραχιαίο, έχει χρώμα το κίτρινο της αμμουδιάς και κάτω από το ραχιαίο, στα πλευρά, χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα σε ανεστραμμένο τριγωνικό σχήμα.